Udstillinger på Sisimiut Museum

De første mennesker i Grønland

Udstillingen viser arkæologisk materiale fra Saqqaq-kulturen. Genstandene stammer fra udgravninger i området omkring Sisimiut. Saqqaq-folket var de første mennesker der, for ca. 4000 år siden, indvandrede til Grønland.


Lyt her (dansk)
For børn (grønlandsk)

 


SaqqaqV.C. Frederiksens samling

 

Historisk tid

Udstillingen, der er under renovering, viser redskaber og husgeråd indsamlet af pastor V. C. Frederiksen i årene 1902-1922. Udstillingsrummet vil i løbet af 2010 danne rammen om museets fine samling af kajakker.

 


Kirkeinventar

I rummet vises det oprindelige inventar fra Bethel-kirken også kaldet ”Den Blå Kirke”. Der vises kirkens altertavle og malerier fra 1700 og 1800 tallet der i sin tid har hængt i kirken.

 

Til toppen


Den gamle kirkeTørvehuset

 

Tørvehuset

Tørvehuset er en rekonstruktion af et grønlandsk hus så det kunne have set ud i starten af 1900-tallet. Genstandene i huset er kopier der alle må berøres.

Omkring tørvehuset er anlang stenkajakker, et sommertelt og er kajakstativ.

 


Søfart

Museets store samling af lokalt byggede fiskerbåde og joller står indtil videre på pladsen foran Sisimiut Kirke, i Halvejshuset og på plænen ved Tørvehuset.

 

Til toppen


Søfartshistorie 

 

Erhvervsudviklingen i Sisimiut

Udstillingen er bygget op over museets mange fine modeller. Dels Gert Lyberts fine modeller der belyser dagliglivet i Sisimiut 1909 dels to nyere model ler en af Grønlands første fiskefabrik, Hermetikfabrikken og en af havnen med Værftet.

 


Særudstillinger

I særudstillinglokalet i Den Gamle Butik vises skiftende vandreudstillinger og museets egne særudstillinger.

 

Til toppen


Særudstillinger


Webmaster Sisimiut Museum 22. Januar, 2010